ÖGA FÖR ÖGA

11.03.2018

Han gjorde det, Donald Trump beslutade införa sina nya så kallade skyddstullar på stål med 25 procent och aluminium 10 procent. Cecilia Malmström och EU har reagerat med att hota införa nya tullar på ett antal produkter från USA. Men det är, som EU-parlamentariker Christoffer Fjellner sa, att skjuta sig själv i foten. Det kommer att leda till mera problem för EU och kan bli starten på ett handelskrig, som alla kommer att förlora på. Hotet från EU har inte påverkat Trump och han har kontrat med att han kan införa nya tullar på europeiska bilar, vilket verkligen skulle gynna USA:s bilindustri - som inte går så bra - och leda till stora problem för bilindustrin i EU, där konkurrensen redan är stenhård.

Vid internationell handel finns vanligen vinnare och förlorare i det lokala samhället. Trump har rätt i att USA:s stålindustri går på kryckor pga billigare importerat stål. Men det är framförallt stål från Kina som dumbar priserna. Därför är det med Kina han borde få en överenskommelse. Om Trump ska hålla vallöften, måste han visa att han tar itu med importen av billigt stål, som är på väg att knäcka den egna stålproduktionen.

Men Trump känner sig nog maktfullkomlig och handlar som en slags världsdiktator, som självrådigt bryter mot de väsentliga handelsordningar och avtal, som genom omfattande - och ibland svåra - förhandlingar, vilka gäller i världshandeln. Ett mera civiliserat sätt att hantera Trump - än typ tand för tand - borde vara att stämma USA för avtalsbrott och stötta de krafter i USA som är emot de nya tullarna.

Det råder stora motsättningar inom det republikanska partiet, där tom Paul Rayan, talman i representanthuset med vanligtvis mycket makt, är emot Trumps tullar. Kanske går det också att ha is i magen och se hur det hela utvecklas. Trumps åtgärd för att stödja inhemsk stålproduktion, missgynnar samtidigt bilindustrin, som kommer att få ökade kostnader för stål och aluminium.

När president George W Bush 2002 införde ståltullar, visade det sig att jobben som räddades i stålindustrin var långt färre än dem som förlorades inom bilindustrin. Resultatet kan bli detsamma nu och på lite sikt kommer Trump att inse att skyddstullarna inte var i nationens intresse.

Alf Ronnby