SHARIA I SOLNA TINGSRÄTT

11.03.2018

Solna tingsrätt har friat en man som stod åtalad för misshandel av sin före detta hustru Maryam Jassem 26 år. Två av nämndemännen Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson ansåg att mannen kommer från en fin familj, medan Jassem inte kommer från en fin familj och därför kan man inte lita på henne. Det är dessutom inte ovanligt att kvinnor ljuger om hot och våld. Jassem kan tänkas ha utnyttjat mannen för att få en bostad.

Det som också läggs Jassem till last är att hon gjort en polisanmälan istället för att ta upp problemet med familjen, så som en rättroende muslim ska göra. Här får vi förklaringen till denna konstiga dom, som strider mot svensk lag, nämligen att dessa två nämndemän är muslimer och anser, trots att de sitter i Solna tingsrätt, att "familjekonflikter" ska lösas enligt sharialagarna och avgöras av en imam. Men denna enkla förklaring till varför Solna tingsrätt fattar denna, enligt svensk lag olagliga dom som också är ett konkret exempel på islamskt kvinnoförtryck, missar SVT och SR gång på gång i sina nyhetsprogram. Senast i lördagsintervjun med Monika Saarinen.

I Aktuellt och Rapport tassar man som katter kring het gröt och gör det som är begripligt obegriplig.

Varför gör dom på detta sättet? Klarhet och redighet borde väl vara ert riktmärke, eller hur?

Domen i Solna tingsrätt visar tydligt hur den islamska kvinnosynen fungerar i praktiken. Islam står för ett av de värsta kvinnoförtrycken i denna värld. Men en del media är rädda för att ta upp detta, för att, som de tror inte stöta sig med muslimer och ge, som de kallar det, rasister vatten på sina kvarnar. Denna strategi håller inte idag då vi har enorm tillgång på information på nätet.

Alf Ronnby